Daniel Andersson Vd Bra Tänder Frästa tandkonstruktioner i translucent zirkonium

Bra Tänder Sweden AB startade sin verksamhet i mitten av 2011. Företaget grundades av en grupp med mycket lång erfarenhet av produkter och processer inom dentala applikationer. I januari 2020 förvärvades Pålssons Tandtekniska Lab AB. Genom köpet förvärvade Bra Tänder 40-års erfarenhet och kunskap inom det bettfysiologiska området.

VD och marknadsansvarig är Daniel Andersson med mer än 15 års erfarenhet från den medicintekniska industrin. Han har tidigare har arbetat på Nobel Biocare, Gambro och Ascom.

En av grundarna till företaget är Morgan Andersson. Morgan var med i pionjärarbetet med att ta fram process och utrustning, såsom fräsmaskiner, scannrar och kontrollutrustning, för individ­tillverkning av tandkronor åt Nobel Biocare.

Morgan är även grundare, för 30 år sedan, till Jemtab Systems AB som levererar precisionsprodukter till bland andra SKF och Siemens.

Bra Tänders tillverkning är belägen i anslutning till Jemtabs lokaler i Häggenås, Östersund. Denna placering gör att Bra Tänder har nära tillgång till ett mycket kvalificerat nätverk av specialister inom precisions­tillverkning.